• hakan@hakanlindgren.com

The Guardian 8 oktober

The Guardian 8 oktober

Definitivt första och kanske enda gången i livet, men 8 oktober nämndes min bok och jag i engelska The Guardian. Ämnet var än en gång Camilla Läckberg och rykten om hennes spökskrivare, men jag fick vara med på ett hörn ;-).

”Sweden’s ‘queen of Noir’ Camilla Läckberg accused of using a ghostwriter är titeln på artikeln. ”Rumours about Läckberg’s use of ghostwriters had preceded the article, first fuelled by Håkan Lindgren’s 2021 novel Ghostwriter, in which fictional crime queen “Milli Månsson” delegates her works to another novelist”, lyder en del av texten.

Artikeln nämner inget som inte redan framgått i alla de artiklar som skrivits i ämnet i svensk press, men jag kan inte lita bli att nämna det här ändå, just på grund av att ryktet (och mitt namn) nått utanför landets gränser. Vem vet, en dag kanske vi får se Ghostwriter både på engelska och på andra språk …

Håkan Lindgren

Efter närmare ett kvartssekel utomlands, har Håkan nu flyttat hem till Sverige med familjen. I romanen Skuggan av paradiset återvänder han till sin gamla barndomsstad Göteborg. Håkan har tidigare utkommit med romanerna Spökskrivaren (2021), En fallen man (2020), Moscow Baby (2017) och Att raka en zebra (2015), samt ett stort antal noveller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.