• hakan@hakanlindgren.com

Julkalendern, 24 December 2015

Julkalendern, 24 December 2015

”I dag kan en (svensk) familj se ut på många olika sätt” – Stina Ekblad

I dagens avsnitt av årets julkalender är vi framme vid dagens julfirande, och dagens olika familjesammansättningar.

Mitt inlägg när jag annonserade vår stillbildsmedverkan gav mig mitt största antal bloggbesökare hittills. Otroligt vilken genomslagskraft adventskalendern har 🙂

Det moderna julfirandet består bland annat av hur man skall få ihop allting, men barn i olika förhållanden och så vidare. Dessutom kan en familj se så annorlunda ut jämfört med förr. Två mammor, två pappor eller vad man vill.

Vår familj består, för den som inte vet, av vår dotter Maïa, och oss två pappor. En mamma finns också, men det är en surrogatmamma i Moskva. Vi håller kontakt med henne, men hon har ingen del i Maïas liv, som det ser ut i dag.

Nu är vi hos mina franska svärföräldrar för att fira jul. I morgon kommer en av mina svågrar, på söndag kommer den andre. Fem av Maïas kusiner kommer också, tillsammans med den äldstas pojkvän. En skilsmässa på svågersidan, men ingen plastmamma till kusinerna ännu …

Den svenska familjen, med mina föräldrar, bror med familj och svägerskans föräldrar och syster med familj hoppas vi på nästa år.

God Jul, till er alla, från oss alla 🙂