• hakan@hakanlindgren.com

Om Håkan

Om Håkan

Håkans skrivande tog fart för flera år sedan när han blev ombedd att skriva ett par låttexter till vännen Indra’s kommande skiva (Frankrike, 2006). Efter något år av flödande kreativitet som skulle tämjas inom ramarna av en tidrymd 3 minuter och en rytm som självklart måste passa melodin, kunde han inte längre hålla energin instängd, utan bestämde sig för att skriva en roman.

Efter flera år och lika många arbetsnamn började Att raka en zebra ta form. Under tiden hade Håkan varit med och skrivit ett tjogtal noveller på skrivarsajten Kapitel1. Några av dem placerade sig bra i olika novelltävlingar och efter utgivningen av novellantologin Vildsint Gryning, där hans ”hjältinna” Ann-Sofi Munter första gången mötte publiken, har han gett ut flera noveller på Hoi Förlag (du hittar dem under rubriken Noveller här på sajten).

Att raka en zebra är en relationsthriller. Handlingen är en blandning av egna erfarenheter och Håkans fantasi. Två par bryter upp; en man och en kvinna i Paris, två män i Göteborg. Frågan som ställs och som ligger som en skugga över ett av paren, är den om att få barn. Vad gör man om den ene vill, så desperat att tankarna hela tiden dras dit, och den andre lika envetet absolut inte vill, av lika goda skäl? Och även om de skulle komma överens om att skaffa tillökning, hur gör man om familjen består av två män?

Moscow Baby är en relationsroman. Historien om Jacob och Victor och deras resa i jakten på att få barn, från Paris till Moskva, är så hissnade i sig, att inga ytterligare thrillerinslag behövs. Läs mer under rubriken Moscow Baby” – nu är den här!

 

%d bloggare gillar detta: