• hakan@hakanlindgren.com

Recensioner ”Moscow Baby”

Recensioner ”Moscow Baby”

”Du skriver superbra! En riktig bok! Fina miljöbeskrivningar från Paris som får mig att vilja resa dit, liksom till Gbg. Och känner man till områdena så blir det något alldeles extra! Ett rappt lite tufft språk. Samtidigt är det riktigt riktigt eggande mellan varven, så fint beskrivet, kärleken mellan män. Den biten känns så fräsch jämfört med allt det jag läst tidigare hos andra. Känns feelgood med lagom dos erotik, men så är det mellan två män, och så blir jag liksom förvånad över att det känns så givande för mig, i all min fördomsfullhet. Tänker att detta är bra för hetro-vimlet. Du fångar samma fina skörhet som andra duktiga författare lyckats återge av hetro-närhet, men här med den lilla snärten att det är två killar. Inte konstigare än så, men ändå nytt …”
Ann Hempel Pertmann (27.07.2017)

… lyfter boken ett viktigt ämne som skildras på ett trovärdigt och väl efterforskat sätt. Läsaren får en välbehövlig inblick i hur teoretiska lagar och regler får konsekvenser för individers liv och frihet i praktiken.”
Camilla Bergwall, BTJ-häfte nr 22, 2017

”TACK för en underbar roman.”
”… lätt att läsa in en så välskriven bok med flyt, hjärta, kött och blod.”
Christoffer Svensson, inläsare av Moscow Baby – ljudboken (14.09.2017)

Stark, gripande & vackert skriven!
Jennies boklista, 21.10.2017

”Jag gillar storyn starkt! Det bästa är nog att innehållet är bade spännande och romantiskt.”
Platin Carlsson, 21.10.2017

“Jag gillade verkligen den här boken. Både temat och sättet den är skriven på. Den är välskriven, gripande, har en genomtänkt historia som är oerhört rörande.”
Bina’s Books 14.11.2017

”Mycket bra!”
Om bonusnovellen Soldier: ”Jösses vad jag skrattade högt bitvis.” ”Älskar Håkans fantasi och humor.”
Kaisakavatsåklart

”Vilken wow-bok.”” … en oerhört välskriven berättelse.”
Villa Freja

”Skönlitterärt en av de mest intressanta svenska romanerna med gay-tema 2017”
Helds HBT-nyheter

“Miljöbeskrivningarna från Paris är så fint målade att jag som har besökt staden känner igen mig och jag är säker på att de som inte har varit där blir nyfikna.”
“Skildringarna från Ryssland är spännande, nästan thrilleraktigt dramatiska.”
“Att Håkan Lindgrens egna erfarenheter av att skaffa barn i Ryssland ligger till grund för romanen är självklart. Jag hoppas att boken också kan vara en stor inspiration för andra enkönade äktenskap i samma situation.”
“Bonusnovellen är också intressant. Författaren har verkligen hittat en tänkvärd twist när det gäller transplantationer.”
Nisse Scherman

”Det är mycket bra miljöbeskrivningar, så bra att jag skulle vilja åka till Paris och Göteborg.”
Systrarna Boktokiga

”Jag rekommenderar att alla ska läsa den.”
Amanda Ferm från podden ”En gay i taget”