• hakan@hakanlindgren.com

Hem

Hem

Håkan Lindgren

Hej!

Mitt skrivande tog fart för flera år sedan när jag blev ombedd att skriva ett par låttexter till min vän Indra’s kommande skiva (Frankrike, 2006).  Efter något år av flödande kreativitet som skulle tämjas inom ramarna av en tidrymd 3 minuter och en rytm som självklart måste passa melodin, kunde jag inte hålla energin instängd längre, utan bestämde mig för att försöka skriva en roman.

Efter  flera år och lika många arbetsnamn började Att raka en zebra ta form. Under tiden hade jag varit med och skrivit en tjog noveller på skrivarsajten Kapitel1. Några av dem placerade sig bra i de novelltävlingar som utlystes och efter utgivningen av novellsamlingen Vildsint Gryning, där min ”hjältinna” Ann-Sofi Munter första gången mötte publiken, har jag gett ut flera noveller på Hoi Förlag (du hittar dem under rubriken Håkans noveller här på sajten).

Att raka en zebra är en relationsthriller. Handlingen är en blandning av egna erfarenheter blandat med min fantasi. Två par bryter upp, en man och en kvinna i Paris, två män i Göteborg. Frågan som ställs och som ligger som en skugga över ett av paren, är den om att få barn. Vad gör man om den ene vill, så desperat att tankarna hela tiden dras dit, och den andre lika envetet absolut inte vill, av lika goda skäl? Och även om de skulle komma överens om att skaffa tillökning, hur gör man om familjen består av två män?

Fortsättningen som är under intensivt arbete, kommer att heta Moscow Baby. Om Att raka en zebra är en helt fristående bok, med en början och ett slut, så kan den samtidigt ses som upptakten till Moscow Baby, där saker och ting ännu mer dras till sin spets. På bloggen skriver jag bland annat om hur skrivandet går, och jag lägger ut små ledtrådar om vad som händer, men på ett sådant sätt att du inte kan gissa förrän du läser boken …

Zebra helt rosa 160201